Het plaatsen van de piercing.

De voorbereiding.

Voordat je, hopelijk jarenlang, kunt genieten van je piercing, moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. De grootste gevaren die een nieuwe piercing bedreigen zijn een ontsteking en uitgroeien. Aangezien voorkomen hier beter is dan genezen is het belangrijk dat de piercer schoon werk aflevert. Dit geldt voor de werkwijze en voor de gebruikte materialen. Naalden voor éénmalig gebruik maken het doorgeven van besmettelijke zaken moeilijk. Je mag tegenwoordig van een piercer verwachten dat deze kennis heeft van sterilisatietechnieken, en van steriel werken, verder mag je verwachten dat hij kennis heeft van het lichaam, hij hoort van iedere plaats waar hij piercings plaatst de anatomie door en door te kennen, evenals de voor die plaats beste technieken en toe te passen sieraden. Schroom niet je zelf er van te overtuigen dat de piercer van je keuze de benodigde kennis heeft. Naast het feit dat je het gevoel moet hebben goed contact met de piercer te hebben, moet je ook op hem kunnen vertrouwen. Neem als je er niet 100 % zeker van bent of je een piercing wilt, en zo ja waar, niet meteen een beslissing. Maak eens geheel vrijblijvend een afspraak, je kunt dan al je vragen de revu laten passeren, en je kunt eventueel foto's bekijken. Denk er nog eens rustig over na en bel dan eventueel voor een volgende afspraak.

Het plaatsen.

De huid wordt schoongemaakt met een ontsmettend middel en de plaats van de piercing wordt afgetekend. Dit is een belangrijke handeling omdat het sieraad mooi moet zitten, ook na de genezing. Waar mogelijk zal met hulp van een speciale tang de huid stevig vastgezet worden, zodat de naald exact en snel ingebracht kan worden. Pijnstilling is in het algemeen niet nodig. Er zijn piercers die een koudespray gebruiken, ik doe dit niet. Is bij het plaatsen van de piercing de piercer verantwoordelijk voor het tegengaan van ontstekingen, erna gaat deze verantwoordelijkheid over op jezelf. Je krijgt van de piercer richtlijnen om je hierbij te helpen. Deze richtlijnen krijg je ook in schriftelijke vorm mee.

De genezingstijden zijn een benadering, individueel kunnen er grote verschillen optreden. Dit wordt onder meer veroorzaakt door verschillen in snelheid waarmee een ieder geneest, door verschillen in het naleven van de minimaal vereiste hygiëne en door verschillen in omgang met de piercing (kleding, sporten).

womanside

 

 

  • De grootste gevaren die een nieuwe piercing bedreigen zijn een ontsteking en uitgroeien.
  • Neem als je er niet 100 % zeker van bent of je een piercing wilt, en zo ja waar, niet meteen een beslissing.
  • Maak eens geheel vrijblijvend een afspraak.
  • Je krijgt van de piercer richtlijnen mee, om je te helpen bij het voorkomen van ontstekingen.
  • De genezingstijden zijn een benadering, individueel kunnen er grote verschillen optreden.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher Algemene informatie

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact