Acne behandelen.

Acne, oftewel puistjes en pukkeltjes, is een aandoening waar we bijna allemaal wel last van hebben gehad: tijdens onze puberteit. Maar wat als de acne na je puberteit niet overgaat? Of als je zo’n last hebt van acne dat je bijna de deur niet uit durft van schaamte?

Tegen hardnekkige acne zijn verschillende behandelmethodes, waaronder een behandeling met IPL. De behandeling met IPL is erop gericht om de bacteriën die acne veroorzaken, te bestrijden. Acne is een aandoening van de talgklieren. In de hoornlaag van de huid bevinden zich vele talgklieren (op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren). De wanden van de talgklier zijn bedekt met dode cellen. Gewoonlijk zal talg deze cellen naar de oppervlakte voeren. Ben je echter genetisch vatbaar voor acne, dan zullen deze huidcellen blijven steken in de follikel en het proces naar acne is gestart.

Gevoeligheid voor acne heeft o.a. te maken met verhoorning, vette huid, bacteriën, androgene hormonen (ook andere hormonale veranderingen, zoals bij zwangerschap) en erfelijkheid.

De bacteriën die zich in de talgklier bevinden zetten zich om in vrije vetzuren die door de wand van de verstopte talgklier heen dringen en veroorzaken een ontsteking. Deze bacteriën zijn gevoelig voor warmte. Daarom is acne met IPL goed te behandelen.

De verwachting van IPL bij acnè.

De huid zal meer tot rust komen en de acne zal grotendeels verdwijnen en is beter onder controle te houden. De lichtpuls wordt opgenomen door de huid en omgezet in warmte. De acne bacterie is hier gevoelig voor en deze wordt hierdoor vernietigd.

De behandeling.

Meestal zal je eens in de 2 weken behandeld worden, alleen als de acne zich op je rug bevindt, kan het zinvol zijn de eerste drie behandelingen met een tussenpoos van een week te doen.Meestal zijn er ong 8 behandelingen nodig om een goed resultaat te krijgen.

Huidverzorging.

Gebruik altijd een middel om je huid tegen de zon te beschermen, liefst factor 30. Door de Acne zal je huid vaak gevoelig zijn voor littekenvorming door UVA en UVB licht. Door de gevoelige huid kan het voorkomen dat je de behandeling als oncomfortabel ervaart. Ook kan je huid na afloop rood zien. Dit verdwijnt over het algemeen binnen enkele uren.

 

 

  • Actieve acne kan goed behandeld worden met ipl.
  • Als voorbehandeling kan microdermabrasie helpen.
  • Littekens van acne kunnen ook behandeld worden.
  • Hiervoor is vaak een laser iets beter.
  • Ik heb helaas geen laser voor littekenbehandeling.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher
Acne behandeling

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact