Huidverjonging.

Een strakke en egale huid zonder rimpels is vanzelfsprekend als je jong bent, maar tijdens het ouder worden verschijnen er steeds meer rimpels en oneffenheden. Huidverjonging heeft betrekking op het minder zichtbaar maken van de verschillende tekenen van huidveroudering.

Collageen is met 70% een hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefsel in de menselijke huid. Het vormt mede de extracellulaire matrix. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buiten af hebben een grotere invloed op de huid. Alcohol, roken, stress en zonnen versnellen het ouder worden van de huid, omdat deze factoren de celvernieuwing vertragen en vocht onttrekken uit je huid.

Preventie huidveroudering

De ouder wordende huid kan worden behandeld zodat de aspecten van huidveroudering worden verbeterd. Diverse behandelingen kunnen de huidkwaliteit verbeteren. Het is echter een voortgaand proces, je kunt het wat remmen, maar niet stoppen. Om dit proces te vertragen is preventie van huidveroudering van belang. Factoren die het huidverouderingsproces versnellen zoals roken en onbeschermde blootstelling aan de zon dienen verminderd te worden. Verder is het reinigen en verzorgen van de huid van belang om deze in optimale conditie te houden. Ipl kan hier van dienst zijn. Een deel van het licht spectrum is in staat tot net onder de huid door te dringen en daar, door verwarming, het collageen weefsel te stimuleren. Het effect is minder dramatisch dan fillers die de plastisch chirurgen gebruiken, maar het is ook minder ingrijpend en betaalbaarder. Verwacht er niet van dat alle rimpels verdwijnen. Wel is een verzachting van de rimpels en een wat voller en zacht aanvoelende huid mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

De ipl behandeling.

Het is raadzaam eens in de 3 to 4 weken te behandelen. Meestal duurt het weken tot enkele maanden om een goed resultaat te krijgen.

 

 

  • Actieve acne kan goed behandeld worden met ipl.
  • Als voorbehandeling kan microdermabrasie helpen.
  • Littekens van acne kunnen ook behandeld worden.
  • Hiervoor is vaak een laser iets beter.
  • Ik heb helaas geen laser voor littekenbehandeling.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher
Huid verjonging

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact