Haar verwijderen met elektrische stroompjes.

Galvanische elektrolyse: hierbij wordt een gelijkstroom uit bijvoorbeeld een batterij langs de naald naar de haarwortel geleid. Uit het aanwezige water en zout wordt natriumhydroxide verkregen dat door zijn bijtende werking de haarwortel vernietigt. Het is de meest effectieve wijze waarop haar permanent verwijderd kan worden, maar het is verschrikkelijk tijdrovend, tot meer dan een minuut per haar.

Hoogfrequent elektrolyse: de hoogfrequente (5 tot 30 mHz) wisselstroom die langs de naald naar de haarwortel geleid wordt, produceert warmte in de haarwortel, die daardoor vernietigd word. Hier is het water- en zoutmengsel van belang als geleider tussen naald en haarwortel. Deze vorm van elektrolyse is veel sneller dan galvanische elektrolyse, slechts enkele seconden per haar. Het vernietigend vermogen is echter niet zo consistent als bij het galvanische proces. Redenen hiervan zijn onder andere, verschillen in haardikte. Dikke haren hebben meer stroom nodig dan dunne, misvormde haarzakjes. Sterk gebogen haarzakjes, zoals veel voorkomt bij mensen met een donkere huid zorgen ervoor dat de afstand van de naaldpunt tot de haarwortel te groot is. Dit probleem is minder belangrijk voor het galvanische proces.

Blend elektrolyse: Door zowel gelijk- als wisselstroom toe te passen worden de sterke punten van beide methoden gecombineerd. Dit is dan ook de meest effectieve wijze tot nu toe.

Als elektrolyse goed uitgevoerd wordt zullen er zelden brandplekken en littekens ontstaan. Wel kan de genoemde irritatie en zwelling voorkomen. Het is belangrijk dat de naald in de richting van de haar tot aan de bodem van de haarzakje geplaatst wordt. In tegenstelling tot wat algemeen geloofd wordt, beïnvloedt scheren het groeien van het haar niet, wel verhoogt het de effectiviteit van elektrolyse. Als je 1 tot 5 dagen voor de elektrolyse scheert, ben je ervan verzekerd dat je alleen anageen haar behandeld. Dit is wel handig, omdat zeker in het begin 50 tot 80 procent uit telogeen haar bestaat. Telogeen haar is behalve onuitroeibaar, ook verantwoordelijk voor de meeste problemen die zich bij elektrolyse voordoen. Doordat het haarzakje korter is dan die van een anagene haar en de geleidbaarheid verminderd is, leid je relatief veel stroom af naar de huid, met alle oncomfortabele gevolgen vandien. Brandplekken kunnen ontstaan en door misvorming van de haarzakje kan ontsteking ontstaan en ingroei van de nieuw te groeien haar. Tot nu toe klinkt het allemaal vreselijk positief en vraag je je af waarom het dan niet massaal toegepast wordt. Het tijdsaspect is al eens genoemd, je moet er gauw anderhalf tot twee jaar voor uittrekken (als je er consequent mee bezig bent). De haren moeten stuk voor stuk behandeld worden, dit betekent dat het een zeer tijdrovende behandeling is die erg kostbaar is. Het is dus eigenlijk alleen goed inzetbaar als het om betrekkelijk kleine gebieden gaat.

En als laatste , maar waarschijnlijk niet eens het minst belangrijke punt, het doet zeer. Voor een groot deel van de mensen die er mee willen beginnen passeert het de pijngrens. Indien dit niet het geval is dan heb je aanmerkelijk minder problemen. Het spreekwoord: "Wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan" gaat hier volledig op. Maar, de mens is toch slimmer dan een simpel spreekwoord. Pijn kan bestreden worden. De eenvoudigste wijze is afkoelen. Door eerst ijs of een afkoelende spray op te brengen verminder je de gevoeligheid. Sinds een aantal jaren is er een middel, Emla geheten dat in staat is de huid als barrière te doorbreken en verdoving van de onderliggende laag te bewerkstelligen zonder te hoeven prikken. Het is wel belangrijk dat wanneer je serieus van plan bent dit te gaan doen, je dit consequent volhoudt. Door ervaring leer je hoelang de telogene fase duurt bij de betreffende persoon, en hier kun je dan de frequentie van behandelen op aanpassen.

 

 

  • elektrolyse
  • Er zijn 3 verschillende vormen van elektrolyse.
  • Het doet zeer. Maar pijn kan bestreden worden.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher Elektrolyse

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact